Ser det inte gott ut så säg

Nu är det avgjort. Fredrik har fått sin Sofia. KP valde fel. Susanne valde åtminstone rätt även om jag inte är så förtjust i henne. Och Anders. Ja, det blev ju precis sådär fint som man hade tänkt. Och så värsta bonusen; att nästa avsnitt är REDAN I MORRN!!!

                                                                         Degen medan kvällen var ung

image18
image19
 Degen lite senare. Amelies farhågor om att vi skulle sluta våra liv som i julkalendern hon hade sett (måhända är hon den ENDA som har sett den) där degen jäste ut över hela huset och dom flesta i princip dog, inträffade som tur var aldrig.


image20
Ser det inte husmoderligt ut så säg.
image22
Varför göra bullar när man kan göra nåt så mycket större.
OBS så här städat och rent var det inte på hela kvällen. Amelie har bara riggat upp så att det skulle se ut lite som på Lailas jul. Ja fast i vanliga fall har dom väldigt fint förstås.
image23
Griseknoar och lite annat.
image24


 
image21
                                                               Här är mina byxor innan dom sprack vid fikat.

Tack till fotograf rikkard och amelie


Det är ofta man är värd att unna sig nåt

Och nu är jag VERKLIGEN värd en paus efter att ha skrivit en HIMLA massa om franska revolutionen samt kollat aftonbladet, facebook och tratten och finkel på youtube.  

Igår var det stora jul-och bak-dagen med Amelie och Rikkard.image16
Eller, man kan mer säga att jag och Amelie kladdade ner,  funderade på vilken färg som var finast, vad mer än grisar som är röda (ja jag veeet att dom är rosa men det fanns ingen rosa marsipan) och andra viktiga funderingar, medan Rikkard mer styrde upp det hela, tittade in med jämna mellanrum och frågade om vi hade penslat lussebullarna, inte glömt något i ugnen, hittade apelsinspriten som skulle vara i chokladtryfflarna och saker som är viktiga när man ska baka.
Man skulle kunna säga att han tog vid där våra tre års Hotell & restaurang-kunskaper slutade.
(jag gick ju faktiskt hotell sista åren så jag har lite dispens för mina begränsade kökskunskaper. Men vad ska Amelie skylla på? :D)

Förutom att dom hade en mycket finare gran än mej och att mina byxor sprack så var det  en mycket trevlig tillställning.
Bildbevis kommer så småningom.
Ikväll är det den stora kvällen om nu någon skulle ha missat det.  Större än julafton och födelsedagen tillsammans nästan.
18,30 är det i vanlig onsdags-ordning samling hos Maria för avfärd runt berget. 19,50 kommer vi tillbaka om vi inte har varit söliga.
Och 20,00......

Ska Fredrik få nån tjej så att han inte behöver
äta hos farmor varje dag klockan tolv?
image17


Kommer Susanne att få sej lite hederlig gratis arbetskraft? (herregud dom hann ju inte mer än in på gårdsplanen förrän dom skulle börja hugga ved och renovera huset) och MÅTTE HON DÅ I ALLA FALL VÄLJA PER-INGE!
och Anders.... Ja det är ju bara så himla romantiskt!!!

  Det kommer å bli så fint!!!  Nu ska jag gå och packa ner lusse-bullar, ischoklad (usch dom var mycket godare innan jag visste hur man gjorde dom. Det är som att äta en klick margarin inlindad i späck ungefär. Nu förstår jag varför dom slinker ner så lätt i halsen. ) och annat som vi kan behöva stilla oss med under kvällen.


Digestivekex var det jag menade

image15
Och så kom jag på att vi hade tv-spelsturnering med bowling igår och jag borde ha vunnit eftersom jag var så himla bra, men det blev inte så.

Jobb & Julmarknad

Har jobbat några timmar på morgonen idag, sen tog jag eftermiddagsluren innan Patrik o Sally kom hem.
Och sen var vi på jamtli på julmarknad, köpte rökt kalkonkorv,   och tunnbröd. Åååååh vad gott!
Å så vann jag biljett till skid skytte-VM, efter att ha visat mina exceptionella talanger i skytte.
Igår var vi till svartsjöarna igen, fast den här gången i sällskap med sally.
Hur det gick ser ni här.
image13
Fast den övriga milen gick ganska bra, jag spände fast sally, höll i mej och hoppades på det bästa.
Så fort har jag aldrig åkt nån gång!
Sen åt vi super-starka thai-kycklingen och blandade ner med maräng-suisse.
Ikväll blir det tunnbrödstut med kalkon och sen såna här kex....vad heter dom... inte såna här salta utan bruna lite halv-mjuk-krasiga.
Jaja, med en supersmarrig röra med oliver i som vi hittade på coop igår.
Man lär väl vara igenkalkad lagom till jul.
image14
Fika och vattenpaus

Celebertbesök

Självaste Sally är här på weekend/socialisering den här veckan.

image9


Hon inledde sitt besök storstilat i tisdags genom att kissa på båda fårskinnen framför tv´n, och medans jag tvättade av dem passade hon på att bajsa bredvid julgranen. (Och nej, hon är inte valp. Hon är 2,5. Men vem blir inte lite ivrig ibland??)
Är dom inte för härliga!!  
Annars har det förlöpt utan större incidenter, igår var vi på social träning (  =man får inte ge sej på varken folk, cyklar, barn eller annat som man inte brukar se hemma på landet) hos Amelie och Rikkards Stella. Mycket trevligt, efter en liten stund blev dom betydligt kamratligare än vad sally brukar vara, och det slickades både här och där.

Sedan var vi på tjejkväll, promenad runt berget med Maria och Cissi och sen fika. Ja och bonde söker fru ingår ju förstås i tjej-kvällen, och vi ååååhh-ade och oooohh-ade och blev lite tårögda när Anders sa att han var så förtjust i isabelle."Jag är fast".  SÅ HIMLA ROMANTISKT!!!!
Det var nästan så man ville åka dit och klappa om han för att man blev så glad. Kanske ta hand om dom lite så att dom kan ha det bra med varann och åka  till kanarieöarna eller gå på picnic..

I morgon ska vi iväg och åka skidor, kanske vid svartsjöarna?
Jag och Patrik var där i söndags och det var alldeles som gjort för mej, platt, och det gick inte att åka längre än typ fyra kilometer. (det hade snöat så mycket.) Hoppas det är lika i morrn...
image10

Ja, det är väl vad som hänt sen sist...
Jag har pluggat idag, med några avbrott för att fika och kolla vilken hundras jag är.
Ja man kunde göra det nånstans och jag blev en Grand Danois av någon outgrundlig anledning. Första frågan var hur hög (har redan funnit mej i rollen som hund, det heter kanske lång) man var, och jag kan inte riktigt förstå hur det kunde få mej till världens typ största hund.
Jaja, jag är i alla fall stor, uthållig, kraftig, intelligent och mjuk och modig. Kärleksfull och trogen, okomplicerad och jag har inga speciella aktivitetsbehov. Samt vänlig.
Ja man skulle kunna säga komplett.
Så nu vet ni.

image12
Julgranen är uppdaterad

med guld-glitter, glitter-toppstjärna och guldglitter-kulor från coop.  Så himla glittrig!!
Synd bara att den lär vara död till första advent.
Kanske inte riktigt, det är ju i morrn kom jag på.
Också har vi köpt en julduk och en julstjärna, och nu ska patrik göra thailändsk kyckling-gryta.
 Man måste ju blanda ut traditionerna lite.
Och vi hamnade på En liten röd igår, å det var PRECIIIS så där gott som jag kom ihåg att det skulle va!!
Och efter typ FYRA KILO KÖTT och ÄNNU mer sås (ungefär) fick vi även ner en marängsuisse (eller hur man skriver).
Efterrättsmagen ska man inte underskatta.image8
Nä nu ska jag gå och vara lite julig, äta lite brie-ost och sen blir det hot gryta (den brukar vara sådär att det är jättegott och JÄTTE-stark i början och sen känner man i princip inget mer förrän dagen efter), idol-repris och fullpackat med robert gustafsson.
Bye bye så länge

RSS 2.0